środa, 8 sierpnia 2018

Pasta jajeczna z cebulką i koperkiem


   Taka pasta jajeczna jest bajecznie prosta w przygotowaniu, przepyszna i zawsze znika ze stołu jako pierwsza :) to świetne śniadanie - do zaserwowania z naprawdę dobrym chlebem :)



   Przygotuj:
   (porcja na 4-5 osób)
-  4 jajka
-  0,5 małej cebulki
-  2 łyżki majonezu
-  2 łyżki posiekanego koperku
-  sól, pieprz do smaku

   Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobniutką kostkę i sparzamy wrzątkiem na sitku.
   Obrane jajka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy cebulkę i majonez. Mieszamy dokładnie, w razie potrzeby dodajemy jeszcze odrobinę majonezu - pasta nie powinna być sucha, ale nie powinna też pływać w majonezie :) doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koperek. Mieszamy jeszcze raz, odstawiamy na 10 minut.
   Podajemy z dobrym chlebem, keczupem i koperkiem.





Smacznego!!!!



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz