Taka pasta jajeczna jest bajecznie prosta w przygotowaniu, przepyszna i zawsze znika ze stołu jako pierwsza :) to świetne śniadanie - do zaserwowania z naprawdę dobrym chlebem :)
Przygotuj:
(porcja na 4-5 osób)
- 4 jajka
- 0,5 małej cebulki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól, pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę kroimy w drobniutką kostkę i sparzamy wrzątkiem na sitku.
Obrane jajka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy cebulkę i majonez. Mieszamy dokładnie, w razie potrzeby dodajemy jeszcze odrobinę majonezu - pasta nie powinna być sucha, ale nie powinna też pływać w majonezie :) doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koperek. Mieszamy jeszcze raz, odstawiamy na 10 minut.
Podajemy z dobrym chlebem, keczupem i koperkiem.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz